Babykleding stof

Er zijn heel leuke en stoere merkkinderkleding dat je voor je kindje kan aanschaffen maar welke stof is het beste voor het kopen van kleding voor kinderen (zowel voor baby’s als voor oudere kinderen)? Dit is een vraag die de hele tijd wordt gesteld.Wanneer een moeder kleding begint kopen, zal het niet voor zichzelf zijn – het zal altijd eerst voor haar kind zijn. Het vinden van de perfecte stof is een grote hindernis die ze moet nemen, vooral omdat het iets is dat zo dicht bij haar kostbare edelsteen blijft.

Kinderkleding maken

Je kan online babykleding voor jouw kleintje aanschaffen zoals newborn babykleding van hippemensjes maar wil je liever kleding voor jouw baby zelf maken dan zijn er is zoveel kleding stukken die je voor kinderen kunt maken – jurken voor kleine meisjes, rompertjes en rompertjes, gesmokte of geborduurde jurken, mutsen, blouses, broeken, rokjes, korte broeken – er zijn zoveel dingen om te maken en je hebt het beste van alle stoffen nodig voor al deze. Bekijk dit bericht over naaien voor kinderen voor enkele tips die u kunt toepassen bij het naaien van al deze tips. De eerste en belangrijkste overweging bij het selecteren van stof om voor uw kind te naaien, is dat het zacht en niet-irriterend is. Voor een pasgeborene is een extra overweging dat deze comfortabel tegen de doorgeknipte navelstreng moet liggen.

Katoen

Meestal is katoen de eerste keuze voor het maken van kinderkleding. Het voldoet aan alle criteria die ik eerder heb geschreven – zoals absorptievermogen, ademend vermogen en comfortniveau. Zelfs dit is biologisch gemaakte katoenen tops, want het is gemaakt in een zeer milieuvriendelijke omgeving zonder de chemicaliën die anders worden gebruikt. Maar gewoon naar de stoffenwinkel gaan en om ‘katoen’ vragen, zal je geen plezier doen. Er zijn zoveel soorten katoen (ongeveer 90 soorten). Een niet-ingewijd persoon kan in de val worden gelokt om een ​​ogenschijnlijk gladde, zacht uitziende stof te kopen die misschien vreselijk ongeschikt is voor kinderkleding – het kan zwaar gaan pillen na de eerste wasbeurt of ruw worden en de huid van het kind irriteren of het kan zijn gemaakt van synthetische vezels die kunnen het kind erg ongemakkelijk maken

Hetzelfde is het geval als u synthetische stoffen koopt. Ze maken gemakkelijk vlekken en pillen al na de eerste wasbeurt. Hoewel ze er op het eerste gezicht zacht uitzien, gaat dit vroeg of laat verloren.

Belangrijk

Welke stof je ook kiest, maak nooit kleding voor kinderen zonder de stof voor te wassen. Voorwassen wordt door de meeste naaisters als een ritueel gedaan als voorbereiding op het naaien, maar bij het naaien voor kinderen krijgt het een andere betekenis. Je kunt de meeste chemicaliën verwijderen die hoogstwaarschijnlijk op in de fabriek gemaakte stof zijn gespoten, op deze manier krijg je er tenminste een illusie van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *