Tips om je baby aan te kleden

Als kersverse moeder (of vader) kun je misschien wel wat tips gebruiken over hoe je je baby moet aankleden. Daarom kun je in dit artikel lezen over hoe je een baby moet aankleden en je krijgt een paar leuke kledingtips mee.

Aan en uitkleden:

Het aankleden van uw baby: Terwijl u uw baby op schoot steunt, rekt u de hals van het kledingstuk uit en trekt u deze over het hoofd van uw baby. Gebruik je vingers om te voorkomen dat het drukt op zijn of haar gezicht of oren. Probeer niet om de arm van je baby door de mouw te duwen. In plaats daarvan, leg je hand in de mouw van buitenaf, pak de hand van je baby, en trek het door.

Bij het uitkleden van uw baby: Neem de mouwen een voor een, terwijl u de rug van uw baby en hoofd ondersteunt. Strek vervolgens de halslijn, tillen het vrij van de kin van uw baby als je het kledingstuk voorzichtig uitdoet.

Kleding Tips

Er is veel om over na te denken bij het uitkiezen van kinderkleding, wat gelukkig wel scheelt, is dat er niet bijzonder veel verschil is in jongenskleding en meisjeskleding. Wat natuurlijk wel een belangrijke factor is om rekening mee te houden is het weer! Bij kouder weer 23 graden heeft uw baby verschillende lagen kleding nodig om warm te blijven. Het is over het algemeen het beste om je baby te kleden in een onder shirt en luiers, bedekt met pyjama’s of een kamerjas, en wikkel hem of haar in een extra laag, een draagbare dekenslaper of slaapzak een veilig alternatief.

Bij warm weer warmer dan 24 graden kun je de kleding van uw baby tot één laag terugbrengen. Een goede vuistregel is om de baby te kleden in een meer laag van kleding dan je draagt om comfortabel te zijn in dezelfde omgeving. Denk natuurlijk ook aan baby zonnebrand als je naar buitengaat.