Vijf redenen om pantoffels te dragen

Voordat de corona pandemie uitbrak en we nog gewoon naar het werk konden, was het eerste wat ik deed na een lange dag werken mijn nette kleding uittrekken en mijn heerlijke kloffie aan te trekken. Inclusief comfortabele heren pantoffels! Nu we allemaal vanuit huis werken, kunnen we de hele dag genieten van een comfortabele outfit.

Naast het vanzelfsprekende argument van comfort zijn er andere grote voordelen voor het dragen van pantoffels. In deze blog: vijf redenen waarom iedereen pantoffels zou moeten dragen.

Warmte

Behoefte aan een cozy avondje lekker thuis op de bank hangen, maar altijd last van koude voeten? Als de omgeving iets kouder is, geeft ons lichaam prioriteit aan het warm houden van je core. Dus helaas zullen onze handen en voeten, de uiteinden van ons lichaam, minder warmte toebedeeld krijgen. Een geweldige manier om je voeten toch warm te houden zijn een zacht paar wollen pantoffels. Let op dat je een goed passende maat het. Als je pantoffels te strak zitten, kan het leiden tot een slechte circulatie van bloed in je voeten. Dat maakt je voeten juist kouder.

Zweetvoeten

Of het nu zomer of winter is, zweetvoeten zijn altijd vervelend. Niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Wanneer je op blote voeten door je huis loopt, zal dit lelijke plekken veroorzaken op je laminaat vloer. Maar als je schoenen draagt, bouwt het zweet zich op in je schoen en zorgt voor onaangename luchtjes. Dus wat is de beste optie? Pantoffels zijn gemaakt van gekookt wol. Wanneer er vocht op het huidoppervlak van je voeten ontstaat, zal het wol het opzuigen en transporteren naar de buitenkant van de pantoffel. Zo blijven je voeten lekker warm én droog!

Schoon

Degene die op blote voeten of enkel op sokken door het huis lopen weten dat het slechts een kwestie van tijd is voordat je voeten vies worden. Dat vuil verspreid je vervolgens door heel het huis wanneer je door het huis loopt. Zeker niet fris wanneer je je voeten op tafel legt als je op de bank zit. Ook hier zijn pantoffels de redder in nood. Pantoffels van wol of katoen houden je voeten schoon en fris. Dit soort pantoffels kunnen tevens makkelijk gewassen worden.

Grip

Wanneer je sokken draagt in huis, kan het wel eens glad zijn. Een ander voordeel van pantoffels is dat ze je meer grip geven. Dat komt vooral van pas wanneer je op tegels loopt of de trap op loopt. Een paar pantoffels met anti-slip voorkomt dat een kleine uitglijder in huis lelijk uit kan pakken.

Support

Een laatste reden om pantoffels te dragen is de steun die deze bieden aan je voeten. Het is van belang een paar pantoffels aan te schaffen dat past bij de vorm van je voet. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van inlegzolen.

Op je werk kan je niet met pantoffels zitten. Dus profiteer van pantoffels, juist nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *