7 december 2021

Wat je mee moet nemen op je wandelvakantie  

2 min read

Wandelvakanties zijn de ideale actieve vakanties die je overal kan doen. Er zijn natuurlijk wel makkelijker klimaten om in te wandelen en moeilijkere klimaten. Dus liggend aan waar je heen gaat moet je wel verschillende dingen meenemen. Toch zijn er een paar essentiële, niet-te-missen items die je sowieso altijd mee moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan je mooie outdoor hoed. Die heb je wel nodig of het nou zonnig is, regent of koud is. Maar je kan wel kiezen wat voor hoed natuurlijk. Want een pet is beter tegen de zon, dan wil je geen wollen muts op. Maar die wollen muts heb je wel zeker nodig als je door de kou gaat trekken. We zetten hier nog wat andere essentiële dingen voor je op een rijtje. Bestel de outdoor hoed online. 

Schoenen 

Denk vooral aan goede wandelschoenen. Dit is misschien wel het meest belangrijke aspect van je wandeling. Het zal een heel erg groot verschil maken als je geen goede wandelschoenen aan hebt getrokken. Je krijgt dan sneller blaren en je bloed zal minder goed doorstromen. Je kan echt veel langer lopen als je goede wandel laarzen en/of wandelschoenen hebt. Ook zullen ze lang mee gaan. Ze kunnen wel duur zijn maar zijn dus helemaal de prijs waard omdat je er jaren mee kan doen. Als je je sneakers aan doet heb je grotere kans dat ze al heel snel uit elkaar vallen. Dat is natuurlijk ook niet gewenst.  

Andere essentiële  

Je waterfles, zonnebril, zonnebrand en eten moet je ook nooit vergeten. Zorg ook altijd dat je extra eten mee hebt. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren en je zal energie nodig hebben om door de wandeling heen te komen. Dus ook als je ergens vast komt te zitten of je eerste broodje wegwaait, dan heb je nog een back-up. Neem ook meer dan genoeg water mee, het zal in het begin zwaar zijn, maar als het goed is drink je het op en wordt je tas ook snel lichter. 

Meer verhalen

2 min read
2 min read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *