Wordt Feyenoord overgenomen door Amerikaanse investeerders?

Vandaag opende ik de AD app en zag als grote kop staan, Feyenoord denkt na over Amerikaanse investeerder. Ik snap de gedachte van Feyenoord wel maar is dit geen klassiek voorbeeld van paniek voetbal? Het gat met Ajax en PSV groeit en groeit en de achterban het trouwe legioen van Feyenoord begint te morren. Naast het sportieve vlak is Feyenoord daarnaast ook druk bezig met het realiseren van het nieuwe stadion. Allemaal zaken waar een grote Amerikaanse maar ook Russische of Arabische investeerder Feyenoord zeker verder mee kan helpen.

Wat is de financiële ruimte van Feyenoord op dit moment?

Feyenoord is nog niet zo heel lang geleden begonnen de Vrienden van Feyenoord de 32 miljoen die zij hebben geïnvesteerd terug te betalen. Met de verkoop van enkele spelers en de inkomsten uit het kampioenschap en de Champions League is deze schuld af betaald. De verkoop van Tony Vilhena voor 9 miljoen aan een Russische club deze zomer zou er voor moeten zorgen dat Feyenoord enige financiële ruimte heeft op de transfer markt.

Versterkingen?

Tussen de tassen black Friday sale producten kwam de technisch directeur van Feyenoord nog een schaduw lijstje van nieuwe Feyenoord spelers tegen. 2de hands gebruikte spelers, gratis of voor bijna niks op te halen stond er boven op het lijstje. Het lijstje werd aangevoerd door Narsingh en Fer van het gedegradeerde Swansea City uit Wales. Beide spelers hadden afgelopen jaar bijna niet gespeeld en wilde zich bij Feyenoord weer in de kijker gaan spelen. Bijna gratis dacht de technisch directeur van Feyenoord, die moet ik hebben! Daarnaast stond Kelly met potlood op het lijstje, aan het dokters handschrift te zien is deze naam er bij gezet door hoofdtrainer Jaap Stam. Leuke speler aan de bal wel maar 1,50 meter lang dus verdedigend niet zo sterk. Het verdere lijstje staan spelers als Elia, Karsdorp en Janmaat. Allemaal spelers die geen restwaarde meer met zich meenemen. Feyenoord wat gaan we doen vandaag?